VERRASSING OP NIEUWJAARSDAG

 

Het was nieuwjaarsdag, maar dat heeft eigenlijk niet zo veel met dit verhaal te maken. Hoewel? Achteraf bleek het een leuke bijkomstigheid. Ik was herstellend van een zware verkoudheid en dat heeft wel met dit schrijfwerk te maken.

 

Die verkoudheid had me een dag of tien flink te pakken gehad. Gelukkig was het geen corona, waar maanden na de laatste uitbraak toch weer een enkeling door getroffen was. Maar een verkoudheid is ook niet leuk.

 

Ik ben dan zo eigenwijs om niet in bed te kruipen. Ik lummel een beetje door het huis en zit uren in een gemakkelijke stoel, voor me uit te kijken. Als ik mijn hoofd rechtop houd, heb ik het idee dat ik me minder ziek voel, dan dat ik plat in bed of op de bank ga liggen.

 

Ongeveer halverwege mijn verkoudheid stond plotseling een vriend voor mijn deur met een opbeurende verrassing. Omdat ik niet in bed lag kon ik de deur openmaken. Ik kreeg iets in mijn handen gestopt wat op een ingepakt plantje leek. De vorm was een beetje onduidelijk door de half doorzichtige verpakking. Uiteraard vroeg ik of de vriend even binnen wilde komen maar dat was niet zijn bedoeleng. Hij was in de buurt en wilde de aardigheid alleen maar even afgeven.

 

Eenmaal binnen verwijderde ik het pakpapier en zag ik een potje met daarin drie bloembollen. Er kwamen al enkele centimeters groene blaadjes uit de bollen maar ik herkende de soort nog niet.

 

Toen ik op nieuwjaarsdag beneden kwam, na een door vuurwerk verstoorde nachtrust, meende ik een aparte geur te ruiken. Ik wist niet waar die vandaan kwam en ging snuivend op onderzoek uit. Op een gegeven moment kwam ik dichtbij het potje met de bloembollen en viel het kwartje. Drie hyacinten stonden in volle bloei en gaven een heerlijke geur. Verrassend begin van het nieuwe jaar.

 

Mijn nieuwe boek klik hier

Voor meer verhalen klik hier