PAK DE DIEF

 

Pakketbezorgers hebben altijd haast. Het liefst hebben zij dat de klant zo snel mogelijk naar de voordeur komt om het pakketje aan te pakken. Maar als die klant op leeftijd is zal hij toch echt zijn rollator moeten gebruiken om de voordeur veilig te halen. Op het moment dat de voordeur open gaat kan de bezorger dan al naar de buren zijn om te proberen daar zijn pakketje te slijten.

 

Maar bezorgers hebben meer problemen. Obstakels op de weg vinden ze ook heel vervelend. En dat kunnen er nogal wat zijn.

 

Soms zijn dat bijzondere obstakels. Het komt niet zo vaak voor dat de route van een bezorger over een brede rivier gaat die met een pont moet worden overgestoken. Als dat toch het geval is en het vaartuig net voor zijn neus vertrekt, kost dat een kwartier of langer. Iets vaker kan voorkomen dat een kanaal of ander vaarwater moet worden overgestoken. Een opgehaalde of weggedraaide brug zal ook veel geduld vergen, wat afhankelijk is van het aantal schepen dat achter elkaar passeert.

 

Maar het ergste obstakel is als het busje niet goed geladen is en de bezorger moet zoeken naar een pakketje. Het komt voor dat er dan driftig heen en weer geschoven moet worden met alle bestellingen en er ook diversen even op de grond gezet worden.

 

Ik heb een keer gezien dat er dan een pakketje moederziel alleen achterbleef op straat. Maar dat duurde niet lang. Alsof iemand er op had staan te loeren zag ik een haveloos uitziende man op straat springen en het pakketje snel weggraaien. Ik riep nog: ‘Hé, dat is niet van jou.’ Helaas was ik te ver weg om de dief in de kraag te grijpen en in de boeien te laten slaan. Hij verdween ook in hoog tempo uit het zicht.

 

Voor meer verhalen klik hier

Mijn nieuwe boek klik hier