CORONA UITGESTORVEN WOORD?

 

Nog een paar dagen dan zit het jaar 2021 er weer op. Een jaar waarin iedereen het woord corona wel duizenden keren heeft uitgesproken. In het begin van dit jaar had ik de moed om te voorspellen dat met Kerstmis alle ellende voorbij zou zijn. Verschillende mensen in mijn omgeving hielden mij voor een pessimist omdat we veel eerder van allerlei maatregelen verlost zouden zijn. Maar helaas hadden we met Kerstmis zelfs een gedeeltelijke lockdown en dat zal nog wel even duren.

 

Waarom de situatie waarin je heel veel dingen niet mag in het Engels lockdown moet heten weet ik niet. Een afschuwelijk woord voor een afschuwelijke periode. Heel anders is mijn emotie bij het woord corona dat klinkt als een aardig dorp in Italië waar je zo gauw mogelijk op vakantie zou willen gaan. Maar nee hoor. Het woord corona dekt een vreselijke pandemie. Weer zo’n naar woord pandemie. Ik zou in deze wintertijd liever horen praten over een pan erwtensoep.

 

En hoe lang gaan die maatregelen nog duren? Ik wil nu wel voorspellen dat we komende zomer van de pandemie af zijn. Maar zelfs dat doe ik niet met overtuiging, maar wel met groot verlangen. En zoals er telkens een woord van het jaar wordt toegevoegd aan de Dikke Van Dale hoop ik dat volgend jaar het woord corona kan worden weggestreept als uitgestorven woord.

 

Voor meer verhalen klik hier