MOOI, MOOIER, MOOIST

 

Natuurlijk is het een kwestie van smaak welke bergstreek je het mooist van de wereld vindt. Uiteraard speelt ook mee, of je er zelf geweest bent, of dat je alleen een indruk hebt van foto’s en filmmateriaal. Als je een strandaanbidder bent is het ook moeilijk om een keuze te maken voor iets waar je belangstelling eigenlijk niet zo ligt.

 

Ik kom al tientallen jaren in de Alpen van Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk en heb mijn keuze bepaald, zonder in bergstreken van andere werelddelen te zijn geweest. Beetje eigenwijs misschien, maar ik kan me niet voorstellen dat het ergens mooier kan zijn dan in die Alpen. Ik hoor nu in mijn gedachten iemand roepen: jawel hoor het gebergte van de Himalaya en de kloof Grand Canyon zijn nog mooier. Die mening laat ik natuurlijk graag aan anderen over want een mening proberen op te dringen is niet netjes.

 

In die prachtige Alpen heb ik een lievelingsplek die ik het mooist vind. Dat is het Zwitserse Grindelwald met omgeving. Grindelwald is een bergdorp met veel toeristen en drukke bergbanen en bergpaden. Maar wie de omgeving kent weet plekjes te vinden waar het rustig is en waar je ongehinderd van de natuur kunt genieten. Als je paden kiest die een beetje verder van de eindstations van de bergbanen lopen vind je die rust.

 

Nadat je in dat gebied een prachtige tocht hebt gemaakt en terug bent in je vakantiechalet kun je heerlijk uitrusten op het balkon. Wat is er mooier dan de ondergaande zon achter de Männlichen met zicht op de Eiger, Fischerwand en Wetterhorn? En droom dan maar dat je de beroemde Eigernordwand beklimt. Gegarandeerd dat je wakker wordt op het moment dat je bijna naar beneden stort.

 

Voor meer verhalen klik hier

Mijn boeken klik hier