BLOEMSTUK VERKEERD BEZORGD

 

Ik hoorde de deurbel en dat gebeurt niet zo heel vaak. Ik bestel zelden iets per internet dus heb ook bijna nooit een bezorger aan mijn deur. Kinderen bellen echt niet elke week aan om lotjes te verkopen en voor kinderpostzegels komen ze ook maar één keer per jaar. Familie en kennissen zie ik meestal aankomen en bellen dus niet.

 

Toen ik de deur opende schrok ik want ik had plotseling een heel groot bloemstuk voor mijn neus. De man die er achter stond zag ik aanvankelijk niet. Ik hoorde wel zijn stem maar verstond hem niet goed.

 

Na een paar tellen zakte het bloemstuk een beetje en zag ik een man met een brede glimlach. In mijn verbazing stotterde ik bijna: ‘Is dat voor mij?’ De man antwoordde door een straatnaam te noemen en het nummer waar de prachtige bos bezorgd moest worden. En inderdaad, dat was mijn adres.

 

Helemaal verbouwereerd omdat ik niet jarig was, of iets anders, pakte ik het boeket aan. Eenmaal binnen keek ik nieuwsgierig waar het vandaan kwam. Ik las een vreemde naam. Aan de andere kant van het kaartje stond: ‘Gefeliciteerd met het Samenlevingscontract’. Het misverstand was in een klap duidelijk. De bos was helaas niet voor mij.

 

Maar wat moest ik doen? Ik kon die bloemen toch niet houden? Dan liep het kersverse paar iets prachtigs mis. Ik keek nog eens goed op het kaartje, dat aan een roos bevestigd was, en zag een telefoonnummer van de bloemist. Gelukkig. Het probleem zou snel opgelost kunnen worden. Maar toen ik belde kreeg een antwoordapparaat met de mededeling dat de zaak de hele dag gesloten was. De bezorger moest die dag kennelijk wel werken.

 

Na even zoeken zag ik op het kaartje, in hele kleine letters, een e-mailadres en stuurde een berichtje. Amper vijftien minuten later kreeg ik een mailtje terug. Met dank dat ik hen gewaarschuwd had voor de verkeerde bezorging. Tot mijn verrassing las ik aan het eind van het mailtje: Houd u de bloemen maar. Wij sturen wel een ander boeket naar het juiste adres. Haal het kaartje er maar af en geniet er maar van.

 

Voor meer verhalen klik hier

Mijn nieuwe boek klik hier