PEDAALEMMERZAKKEN

 

Ik zoek me altijd suf bij AH en wil niet voor elk product een vakkenvuller aanklampen. Laatst was ik op zoek naar pedaalemmerzakken. Voor de indelers van de winkel zal het wel logisch zijn dat die op een bepaalde plek bij andere spullen liggen. Voor een zoekende klant is dat heel anders. Want bij welke andere producten horen pedaalemmerzakken? Ik kan me voorstellen dat die bij andere plastic dingen liggen, maar waar is de plasticafdeling? Die zou zomaar naast de afdeling van geneesmiddelen kunnen zijn waar ik gelukkig zelden kom.

 

Na lang zoeken had ik de pedalemmerzakken uiteindelijk toch zonder hulp gevonden. Maar toen was mijn probleem niet opgelost, want welk formaat zakken had ik nodig? Moesten het zakken van 25, 30 of 40 liter zijn? Ik weet wel, één keer opmeten en onthouden is de oplossing, maar je moet al zoveel dingen onthouden. De harde schijf in het hoofd raakt ooit vol.

 

Ik gokte op een bepaald formaat. Terug thuis wilde ik meteen proberen en toen bleek het ding veel te groot. Aan alle kanten staken de flappen er buiten. Potverdrie. Dat was geen gezicht.

 

Maar de volgende keer boodschappen doen had ik twee problemen minder. Het was me namelijk gelukt om de plek waar de zakken lagen te onthouden. Het tweede geluk was dat ik de maat van de verkeerde zakken had opgeschreven. Ik zou dus niet voor de tweede keer de verkeerde zakken mee naar huis nemen. Ik kocht een maatje kleiner. En ja hoor, die zakken pasten precies. Op dat moment voelde ik me gelukkig, want het zijn vaak de kleine dingen die het doen.

 

Mijn nieuwe boek klik hier

Voor meer verhalen klik hier