AUTOVERHAAL

 

Het zien instappen in een auto en wegrijden van mensen kan een schouwspel zijn. De mensen waar het in dit verhaal over gaat komen uit Spanje. Dat had ik aan het nummerbord gezien. Het was een ouder echtpaar met een dochter. Overigens beslist geen Spaanse schone.

Zij hadden hun auto geparkeerd op de overkapte plek van de bewoners van het chalet tegenover mij. Die plek was eigenlijk alleen voor de eigenaar bestemd. Ik had al gezien dat de Spaanse oudere dame de vorige dag met veel moeite de auto had geparkeerd. Ze had bijna een muurtje geraakt. Uiteindelijk stond de auto zo dicht langs dat muurtje dat ze zichzelf met moeite uit de auto kon wurmen. Wellicht had de eigenaar van het chalet gezegd dat ze voldoende ruimte voor zijn grote auto moesten overlaten.

Vanmorgen zat ik op het balkon van mijn vakantieverblijf te ontbijten, toen ik de Spanjaard zelf bezig zag. Hij wrong zich de auto in. Eenmaal achter het stuur was hij zeker vijf minuten bezig met, weet ik wat? Daarna werd pas echt gestart.

En ja hoor. Het was gewoon wachten op: “beng”. Centimeter voor centimeter schoof de auto achteruit in de richting van de houten omheining van de tuin van het huis waar ik woonde. En inderdaad: “beng”. Een minuut gebeurde er niets, totdat de auto weer voorwaarts werd gereden,

De Spanjaard stapte uit en liep naar de plek van het hek waar hij tegen had gezeten. Dat dacht hij althans. Hij liep minstens drie meter te ver. Daar kon hij onmogelijk met zijn auto geweest zijn. Ik had al begrepen dat enig ruimtelijk inzicht hem ontbrak. Hij keek eens naar het hek en voelde er op zijn manier stevig aan. Hij constateerde dat er niets aan de hand was. In zijn verbouwereerdheid vergat hij naar de deuk in het spatbord van zijn eigen auto te kijken.

 

Voor meer verhalen klik hier

Mijn nieuwe boek klik hier