APPARAAT MET TOEBEHOREN

 

Heb je dat ook weleens dat je iets wilde kopen en dat op het laatste moment toch niet doet? Ik had dat laatst met een heggenschaar. Ik stond al bij de kassa toen ik zei: ‘Nee sorry, ik neem hem toch niet.’

 

Dat kwam zo. Ik had informatie gevraagd aan een verkoper die me ook de prijs van het apparaat had genoemd. Het was iets meer dan ik had verwacht, maar ik zette de aankoop toch door. Maar hoe meer informatie ik kreeg hoe duidelijker werd dat er bij het apparaat nog dingen hoorden die niet bij de prijs waren inbegrepen. Zo moest ik een accu kopen en een oplader voor de accu. Ik had niet goed nagevraagd hoeveel er bij de aankoopprijs zou komen, voor die twee extra benodigdheden en schrok aan de kassa zo, dat ik zei toch niet te kopen.

 

Ik ging naar huis en was zo teleurgesteld dat ik de moed had om met een handschaar aan de slag te gaan. Tsjonge, wat viel dat tegen. Maar doordat telkens de totaalprijs van de elektrische schaar met toebehoren door mijn hoofd ging, knipte ik verder. Totdat ik op een gegeven moment dacht: ik lijk wel gek om die hele haag met de hand te knippen. Mijn polsen begonnen ook al pijn te doen.

 

Dus ik terug naar de winkel. Gelukkig hadden ze de spullen nog niet opgeruimd. Maar toen voelde ik naar mijn achterzak en merkte dat ik geen portemonnee bij me had. Ik had namelijk, toen ik de eerste keer terugkwam van de winkel, een tuinbroek aangetrokken, om de haag met de hand te knippen en had mijn portemonnee in mijn andere broek laten zitten.

 

Weer terug naar huis, pinpas gehaald, terug naar de winkel, betaald, thuis de accu opgeladen en knippen maar. Hoe geweldig zo’n apparaat. Nooit meer aarzelen en kopen.

 

Voor meer verhalen klik hier

Mijn nieuwe boek klik hier