Lockdown om en om

 

Lockdown is voor de meeste mensen vreselijk. Niet kunnen doen wat ze anders altijd doen valt hen zwaar. Zo maar een middagje winkelen en daarna lekker gaan eten, of een terrasje pikken is er dan niet meer bij. Maar vooral voor degenen die hun boterham niet meer kunnen verdienen is een lockdown extra zwaar. Dikwijls hoor je dat er wel begrip voor bestaat maar  begrip voor de situatie brengt geen brood op de plank.

 

Een probleem bij de lockdown is, dat je, als consument bijvoorbeeld, helemaal geen keuze meer hebt. Als bepaald wordt dat de winkels en restaurants dicht moeten, sta je immers voor een gesloten deur. Alternatief is dan die nieuwe broek online kopen. Maar ach, je zit toch de hele dag thuis, dus hebt de buren niet nodig om het pakje aan te pakken. En bij gemis aan een restaurant, moet je zelf de keukenprinses of keukenprins uithangen.

 

Als iedereen het helemaal beu is, na weer zo’n lockdown periode, want hoeveel komen er nog, wordt gehoopt op een versoepeling van de maatregelen. Probleem daarbij is dat niet alles tegelijk kan. Maar er heeft nog nooit iemand over versoepeling gesproken van lockdown om en om. Althans, ik heb dat nog nooit gehoord. Maar waarom niet de vijf werkdagen alleen alle winkels open en de twee weekenddagen alleen de restaurants? Dan verdienen ze allemaal een boterham. Weliswaar niet belegd met rosbief, maar boterhamworst is toch ook lekker?

 

Voor meer verhalen klik hier