SIMPELE HANDELING

 

Soms kan een simpele handeling tot een probleem leiden.

 

Ik dacht vanmorgen dat ik me luchtig zou kunnen kleden en heb dat ook gedaan. Het was weliswaar nog geen zomer maar de zon stond stralend aan de hemel. Maar toen ik eenmaal buiten was en amper vijftig meter had gefietst voelde ik een schrale harde wind. Mijn kleding was te luchtig. Terug naar huis dus. Tien minuten later voelde ik me beter.

 

Ik besloot een fietsroute te nemen waarbij ik in een dorp langs een grote witgoedwinkel kwam. Het voordeel om daar te kopen is dat ik mijn e-bike in een dorp best voor een winkel durf te zetten. In het centrum van mijn stad doe ik dat nooit.

 

Ik wilde een nieuwe lithium batterij kopen en had een leeg model in mij broekzak gestopt. Eenmaal in de winkel wilde ik de batterij uit mijn broekzak halen maar voelde hem nergens. Hoe kon dat nu? Na even nadenken begreep ik wat er aan de hand was. Ik had die batterij in de broek zitten die ik thuis verwisseld had.

 

Maar, geen nood, ik had voor de zekerheid het nummer van de batterij bekeken en onthouden. Ik vroeg aan een man achter de toonbank naar een batterij met het juiste nummer. In een rek achter de man hingen wel twintig soorten dus moest hij even zoeken naar nummer 2035. Helaas kon hij dat nummer niet vinden. Ik vond dat raar omdat er zoveel hingen.

 

De man gaf echter niet op en zocht in de computer. Na even zei hij op een vriendelijke toon: ‘Helaas dat nummer bestaat niet.’ Ik dacht toch zeker thuis het juiste nummer te hebben gezien en onthouden. Toen ik zei waarvoor ik de batterij nodig had zei de man: ‘Oh, dan moet u beslist nummer 2032 hebben en niet 2035.’

 

Voor meer verhalen klik hier

Mijn nieuwe boek klik hier