SCHRIJVER OF NIET?

 

Wanneer mag je de titel ‘schrijver’ achter je naam zetten? Als je bekend bent bij minstens een duizendkoppig lezerspubliek? Of als je voldoet aan bepaalde literaire normen? Of als je een leven lang enthousiast van alles aan het papier hebt toevertrouwd, eerst met een kroontjespen, later gevolgd door een balpen, vervolgens een gammel typemachientje, na jaren vervangen door een elektrische schrijfmachine en uiteindelijk door een computer? Die laatste ontwikkeling over jaren heen herken ik. Met die geschiedenis mag ik me toch wel schrijver noemen?

 

Ik heb ook al twee boeken uitgegeven en een derde is op komst. Daarnaast ben ik tien jaar freelance medewerker geweest van een uitgever van een maandelijks blad over kamperen en caravans. Ik schreef daar vakantieverhalen voor met veel informatie over campings en het gebied waar ze zich bevonden. Ook heb ik bijna twaalfhonderd artikelen op internet gepubliceerd over allerlei onderwerpen. Tegenwoordig houd ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, die ik als luisterverhalen op YouTube plaats, met leesversies op mijn speciale website.

 

Maar ik mis één ding. Ik ben namelijk geen bekende Nederlander. Het zal niet gebeuren dat ik aanschuif aan de tafel van een praatprogramma. De verkoopcijfers van mijn boeken blijven daarom aanzienlijk achter bij die van bekende Nederlanders, die daar hun boek mogen promoten. Maar je weet maar nooit.

 

Voor meer verhalen klik hier