E-MAILADRES

 

Is het jou ook wel eens overkomen? Heb je ook wel eens een e-mail gestuurd naar de verkeerde persoon? En hoe is dat afgelopen?

 

Ik mailde laatst met een vriend over een persoon waar veel mensen een hekel aan hebben en die we allebei kennen. Je kent er beslist ook zo een. Altijd eigenwijs, nooit luisteren naar een ander en op een vervelende manier zijn of haar zin doordrijven. Of op het laatste moment terugkrabbelen en een ander de klus laten klaren. Dat was in dit geval aan de hand.

 

Om mijn hart te luchten discussieerde ik daarover met die goede vriend. Eigenlijk was het geen discussie, want we waren het roerend met elkaar eens en ik had me niet zo druk moeten maken, want zo erg was het nu ook weer niet. Maar als je eenmaal een hekel aan iemand hebt kan hij bijna nooit meer iets goed doen.

 

Het ging over een mailtje dat ik had ontvangen van Kees, want zo heette die vervelende man. Hij eiste dat ik hem zou vervangen met een vrijwilligersklus. Maar ik had die klus al vier weken op een rij gedaan en vond dat het nu zijn beurt was. Daarbij was het niet van belang welke klus het was. Het ging mij erom dat hij al vaker dingen op een ander had afgeschoven.

 

In het mailtje met mijn vriend nam ik het niet zo nauw met mijn woorden. We kenden elkaar en namen soms geen blad voor de mond. Uiteraard waren mijn teksten niet voor anderen bestemd. Maar omdat zowel het mailadres van mijn vriend als dat van Kees dicht bij elkaar op mijn scherm stonden, had ik me vergist in het aanklikken van het adres. Ik stuurde de mail per ongeluk naar Kees.

 

Toen ik even later zijn reactie las viel ik bijna van mijn stoel. Kees mailde: Ik heb er nog eens goed over nagedacht en ik vind eigenlijk dat je wel gelijk hebt. Sorry.

 

Mijn nieuwe boek klik hier

Voor meer verhalen klik hier