SCHOUWSPEL IN DE BOCHT

 

Ik zat naar de televisie te kijken, maar het programma was minder interessant dan ik had verwacht. In zo’n geval kijk ik meestal regelmatig naar buiten. Ik heb dan zicht op een bocht in de weg vlakbij mijn huis. Soms maakt een auto die bocht te krap. Maar oplettende tegenliggers hebben daar best goed zicht op en passen zich op tijd aan.

 

Er gebeurt nooit iets ernstigs. Er is ook weinig verkeer. Maar heel af en toe zijn het fietsers die een spannende situatie veroorzaken. Zo ook toen ik tijdens dat saaie tv programma plotseling een man en een vrouw van de fiets zag afstappen. Tot mijn verbazing bleven ze allebei in die bocht midden op de weg staan.

 

De man haalde daarna een mobiel uit zijn broekzak en ging in alle rust aan de slag met het ding. Het duurde even voordat hij het juiste scherm voor zich had. Ik kon uiteraard niet zien wat dat was.

 

Na een poos keek hij naar de vrouw en wisselden ze enkele woorden. Gelukkig was er even geen verkeer, maar hun onverstoorbaarheid verbaasde me. Ook verbaasde het me, dat de man plotseling zijn gedrag veranderde. Hij maakte zich kennelijk ergens druk over wat door de vrouw niet werd gewaardeerd. Ze bleven een poos kissebissen. In mijn nieuwsgierigheid vond ik dat veel spannender dan het tv programma. Maar wat zou er aan de hand zijn? Moest ik hulp gaan bieden of me ermee gaan bemoeien?

 

Na een poos kibbelen stapten ze weer op. Maar een nieuwe verbazing maakte het nog spannender. De man reed door in de richting waarvan ze kwamen en de vrouw maakte plotseling een scherpe bocht en verdween in de tegengestelde richting.

 

En de bocht? Die lag er weer verlaten bij.

 

Voor meer verhalen klik hier

Mijn nieuwe boek klik hier