OUD PAPIER

 

Ik stop mijn oude kranten, tijdschriften, reclamebladen en ander papierwerk elke maand in een vuilniszak en zet die op de stoeprand voor de ophaaldienst. Ik weet wel dat die vuilniszak eigenlijk niet de bedoeling is, maar ik zal dadelijk vertellen waarom ik dat doe. Nu is het al twee keer gebeurd dat mijn vuilniszak niet door een van de ophalers in de grote bak van de ophaalwagen is gegooid. Een keer had ik het gezien en ben achter de wagen aangehold om zelf met een flinke zwaai de zak in de rest van het opgehaald papier te laten verdwijnen. Maar afgelopen zaterdag is dat niet zo gegaan. Toen ik naar buiten keek zag ik, terwijl de ophalers allang weg waren, tot mijn verbazing het zwarte ding als een barbamama nog op de stoeprand liggen.

 

Welverdorie dacht ik. Discriminatie van mijn oud papier vond ik wel een harde uitspraak, maar het niet meenemen zat me toch dwars.

 

En waarom dat oud papier in een vuilniszak, terwijl de meeste mensen het in een doos stoppen of in een speciale plastic bak? Ten eerste ben ik tegen al dat plastic en ten tweede heb ik nooit dozen in voorraad. Ik haal mijn boodschappen op de fiets bij AH en durf die niet in een doos te vervoeren, omdat ik die met een hand naar achter gestoken zou moeten vasthouden. Maar ten derde: ik had ooit een plastic bak en die is de tweede keer dat ik hem buiten had gezet al gesneuveld. Een van de ophalers heeft hem eerst leeggemaakt en daarna  met een forse zwaai terug op de stoep gesmeten. Ik vond hem in twee helften terug. Daarom gebruik ik vuilniszakken en zou kunnen verwachten dat de ophalers die leegmaken zoals ze ook allerlei dozen en bakken leegmaken. Wie weet een oplossing voor mijn probleem?

 

Voor meer verhalen klik hier