STOKBRODEN

 

In de loop van de tijd komt het regelmatig voor dat om een of andere reden alles duurder wordt. Dat is voor degenen met een kleine beurs een ramp en voor mensen die iets meer te besteden hebben heel vervelend. Als je eenmaal gewend bent aan een bepaald bestedingspatroon is het niet fijn om dat te moeten veranderen, als dat al mogelijk is.

 

Helaas is de reden om de prijzen te verhogen niet altijd zo duidelijk. Soms lijkt dat gewoon om meer te kunnen verdienen. Maar ook kan angst dat de grondstoffen schaarser worden een reden zijn om de prijs alvast te verhogen. Op die schaarste vooruitlopen lijkt mij eigenlijk niet de bedoeling.

 

Gelukkig zijn er ook ondernemers die de prijzen niet verhogen. Maar dan moet je wel goed opletten en hopen dat je geen model van het product van vóór de prijsverhoging in huis hebt. Waarom? Nou, ik hoorde laatst van iemand dat hij een tijd geleden een barbecue had georganiseerd. Het is altijd moeilijk om dan precies de juiste hoeveelheden in huis te halen. De ene keer wordt er overdadig gesmuld van het ene product en de andere keer van iets anders wat je nou juist tekort hebt ingekocht.

 

Die keer hadden veel minder eters trek in stokbrood dat toch van goede kwaliteit was. Er waren er twee overgebleven die in de diepvries verdwenen tot het volgende feestje. Maar twee stokbroden voor dat feestje leek wat weinig. Dus werden er twee bijgekocht die tot verbazing dezelfde prijs hadden als die uit de diepvries. Geen prijsverhoging dus, geweldig.

 

Maar toen de vier stokbroden in de oven werden gestopt om ze even op te warmen kwam de aap uit de mouw. De twee nieuwe stokbroden bleken vijf centimeter korter dan de twee oude uit de diepvries.

 

Voor meer verhalen klik hier