NATTE VOETEN

 

Er was regen voorspeld maar we wilden de volgende dag toch in de bergen gaan wandelen. Een goede regenponcho zou ons wel droog houden en de meeste regen valt toch naast je. Maar toen bedacht ik ineens dat ik bij een wandeling een paar weken eerder natte voeten had gekregen. Mijn canvas wandelschoenen waren ooit waterdicht, maar die bescherming verdwijnt na een tijd. Gelukkig zijn er spuitbussen te verkrijgen die speciaal geschikt zijn om schoenen waterdicht te maken. Maar waar koop je die in Zwitserland? De enige schoenenwinkel in ons bergdorp had ze niet.

 

Ik vond gelukkig op internet een winkel waar ze werkelijk alles verkochten. Het was wel een uurtje rijden van ons bergdorp, maar dat had ik er graag voor over. Op een heel groot parkeerterrein was nog plaats genoeg en parkeerde ik tamelijk dicht bij de ingang. En dan zoeken maar. Ik wist niet hoe die spuitbus in het Duits heette maar dacht hem wel zelf te kunnen vinden. Maar helaas, Ikea was er niets bij. Duizenden spullen stonden keurig uitgestald maar zo’n spuitbus was niet te vinden.

 

Op den duur heb ik een winkelbediende aangesproken in mijn beste Duits. Na veel handgebaren, die nergens op sloegen, begreep ze wat ik bedoelde. Maar helaas, ze moest mij teleurstellen want ze hadden alles en dat artikel juist niet.

 

Toen ik teleurgesteld de winkel uit wilde lopen zag ik bij de uitgang een groot bord. Mijn kennis van de Duitse taal was voldoende om de tekst te kunnen vertalen. In het Duits stond er in grote rode letters: Was wir nicht haben brauchen Sie nicht. Ik vertaalde: Wat wij niet hebben heeft u ook niet nodig. Maar die natte voeten de andere dag had ik ook niet nodig.

 

Voor meer verhalen klik hier