HOOGWERKER

 

Ik keek gistermorgen uit het raam en zag een paar huizen verder een grote hoogwerker brandweerauto staan. De glijarm was al helemaal uitgeschoven met bovenin een bak met twee mannen erin. Gelukkig zag ik nergens rook dus er zou geen brand zijn. Een aantal toeschouwers sloeg het schouwspel gade. Het viel me op dat een dame zich wel heel erg druk maakte.

 

Ik zag op de grond een man staan die de bak van de hoogwerker liet bewegen met een bedieningsstation.  Hij liet de bak een paar keer van links naar rechts gaan. Ik begreep niet goed wat daar de bedoeling van was. Maar na even hoorde ik heel angstig miauwen en zag ik plotseling een jong poesje in een hoge dakgoot. Het beestje rende van het ene uiteinde van de goot naar het andere. Dat poesje kon uiteraard veel sneller op en neer dan de mannen in de bak van de traag op en neer gaande hoogwerker.

 

Na een tijd heen en weer rennen kroop het poesje plotseling van angst helemaal ineen. Dat kon haar redding worden. En inderdaad. De bak kwam heel dichtbij. Een van de mannen ging ver over de rand hangen, stak twee handen snel vooruit en had beet. Hij klemde het onrustige beestje stevig tegen de borst. Daarna maakte de bak een prachtige glijvlucht naar beneden en kon de man het poesje overhandigen aan de eigenaresse. Terwijl zij zich liefdevol over het beestje ontfermde applaudisseerden de toeschouwers als dank voor de brandweermannen. Maar plotseling klonk daar bovenuit een heel tevreden  “miauwwww”. Je kunt wat meemaken als jong poesje.  

 

Voor meer verhalen klik hier